" Silahşor " ~ Bjk Beşiktaş Haberleri Çarşı Bjk Haber Bjk Haberleri Besiktas Karakartal

9 Ağustos 2007 Perşembe

" Silahşor "

Beşiktaşımız destan yazdı. Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında İnönü'de Sheriff'i 1-0 mağlup edip "Eller yukarı!" diyerek 'yıldızını söken' Kartalım, dün de Moldova'nın Sheriff Stadı'nda rakibini 3 golle parçaladı. Gollerimiz Beşiktaş'ın silahşoru Bobo (2) ve Koray'dan geldi. Dün akşam fırtına gibi eserek turu geçen Beşiktaş, 14-15 Ağustos'ta Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Zürih ile deplasmanda karşılaşacak. Beşiktaşımız, Zürih engelini de geçerse Şampiyonlar Ligi'ne "Merhaba" diyecek ve gruplara kalacak

Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Beşiktaş, Avrupa'da destan yazıyor. Sheriff'i iki maçta da devirerek, Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turuna yükselen Kartal, yeni rakibi Zürih'in gözünü korkuttu. Dün 2 gol atan Bobo maçın yıldızı olurken, asistler Delgado, Tello ve Ricardinho'dan geldi. 27. dakikada İbrahim Üzülmez'i adeta biçen Mamah, kırmızı kart gördü. Hakan Arıkan kalesinde güven verdi, Serdar Özkan yine adrese ortalar yaptı. İbrahim Kaş ve Tello, Zürih maçı öncesi cezalı duruma düştü.

Sıra Zürih'te

Kartal, ilk maçta zor yendiği rakibini, Moldova'da Bobo (2) ve Koray'la ezdi. Devler Ligi vizesi için gözünü Zürih'e dikti. Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Beşiktaş, İnönü'de tek golle yendiği Moldova'nın Sheriff takımını, deplasmanda da 3-0'lık skorla mağlup ederek tur atladı. İlk karşılaşmayı zor kazanan Kartal, dün maça temkinli başladı. Sheriff'in tehlikeli atakları kaleci Hakan'da erirken, Mamah'ın kırmızı kartı ev sahibini çökertti.

BOBO'DAN DUBLE
İkinci yarıda oyunun kontrolünü eline geçiren Beşiktaş, Bobo'nun sahneye çıkması ile aradığı golleri buldu. Brezilyalı yıldız, Delgado ve Tello'nun ortalarını filelere gönderip turu müjdeledi. Koray'ın füzesi skoru 3-0 olarak belirledi. Kartal, 3. ön elemede FC Zürih'i de elerse Şampiyonlar Ligi'ne katılacak.

Hiç yorum yok: