Hepimiz ezildik ~ Bjk Beşiktaş Haberleri Çarşı Bjk Haber Bjk Haberleri Besiktas Karakartal

7 Kasım 2007 Çarşamba

Hepimiz ezildik

Beşiktaş'la birlikte hepimiz üzüldük, kahrolduk. Kara bir gece yaşadık Umarım Kartal bu travmayı çabuk atlatır ve başarılı günlerine döner.


LİVERPOOL 4-4-2, Beşiktaş ise 4-4-1-1 sistemiyle oyuna başladı. Beşiktaş topu kaptırınca kendi sahasına çekilip rakibi beklemeye başladı. Rakipten topu kaptığında ise hızlı hücum yapmak istedi. Bu anlayışla devam ederken 19. dakikada Crouch'un attığı gol, Beşiktaş gibi bir takımın yememesi gereken goldü. Derken 32. dakikadaki Benayoun'un golü için de
farklı bir yorum yapmak mümkün değildi. İlk yarı topa sahip olma oranları 66-34 gibi olunca, Beşiktaş aynı oyundan vazgeçmezse ikinci yarı farkın daha da artacağından kuşkuluyduk.

SAVUNMA NERELERDE?
İkinci yarıya Beşiktaş, Serdar Özkan-Ali Tandoğan değişikliği ile başlayıp, rakibi daha önde karşılamayı düşündüğünü gösterdi. Bu anlayışın çöküşü de 53. dakikada oldu. Bu gol, Beşiktaş'ın başından beri kolay gol yeme hastalığının devam ettiği anlamına da geliyordu. Hakan'dan dönen top Benayoun'un tamamlamasıyla Liverpool'un üçüncü golü geldi. 4. golde serbest atışta Hakan'dan dönen topu Benayoun yine tamamladı. Bu gol Beşiktaş savunmasının tel tel dökülmesiydi.

GARDI DÜŞMÜŞ BOKSÖR
Bu gol Beşiktaş savunmasının dönen hiçbir topu takip etmediğini de gösteriyordu. 62'de Serdar Kurtuluş-Higuain değişikliği yapıldı. Çözülen Beşiktaş artık Liverpool ataklarını karşılayamaz hale geldi. Beşiktaş gardı düşmüş bir boksör gibiydi. Devamlı yumruk yiyordu. Her an navakt olabilirdi. 5. golü Gerrard attı. Kartal son değişikliği de Mehmet Sedef-Ricardinho ile yaptı. Hemen akabinde 79'da Babel'in golüyle yarım düzineye ulaştık. Her şey o kadar kötü gidiyordu ki...

ACIYI İÇİMİZDE HİSSETTİK
81'de İbrahim Toraman'ın topu uzaklaştırmak isterken vurduğu şut Babel'e çarpıp ağlara gitti. 89'da da Crouch'un golü Liverpool'a Şampiyonlar Ligi'nin en farklı galibiyetini getirdi. Beşiktaş'a da bu sonuçla Şampiyonlar Ligi tarihine geçti. Türk futbolu adına hepimiz üzüldük, ezildik. Kötü geceyi içimizde hissettik. F.Bahçe ve Liverpool maçı Beşiktaş için atlatılması çok önemli bir travma haline geldi. Umarım bundan sonra Beşiktaş çabuk toparlanır, bu hezimet iyi günlerin habercisi olur.

Hiç yorum yok: